Parenting Course

Investeren in iets dat je maar 1 x kan doen

Tegenover het vaak verwachte ideaalbeeld van het gezin richt de cursus zich op de dagelijkse realiteit, die er soms heel anders uitziet. Het doel van de cursus is om ouders te helpen een gezonde band op te bouwen met hun kinderen, die een leven lang stand houdt .

Opvoedcursus? Is dat wel nodig?

Eigenlijk best gek: voor heel veel dingen is een opleiding nodig of gewenst. Mensen willen graag leren en ergens beter in worden. Maar als je over een opvoedcursus begint zijn ze vaak op hun tenen getrapt. Opvoedcursus? Dat is toch helemaal niet nodig. Opvoeden kan ik best goed!

Parenting Course

De Parenting (Children) Course is een cursus over opvoeden, door ouders en voor ouders. Als deel van Alpha International is de cursus ontwikkeld door Nicky en Sila Lee, ook bekend van de Marriage Course.

Alpha Nederland heeft de cursus naar Nederland gehaald en vertaald. Het blijkt dat de Engelse cursus erg goed aansluit bij de Nederlandse cultuur en omstandigheden. Tegenover het vaak verwachte ideaalbeeld van het gezin richt de cursus zich op de dagelijkse realiteit, die er soms heel anders uitziet. Het doel van de cursus is om ouders te helpen een gezonde band op te bouwen met hun kinderen, die een leven lang stand houdt . Hiervoor worden praktische tips aangereikt. De cursus biedt ouders gelegenheid om op een leuke en inhoudelijke manier (meer) tijd in hun gezin te steken.

 Voor wie?

Voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, met kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar.  Voor ouders die worstelen met, of die juist enorm genieten van het ouderschap. Voor ouders vanuit iedere culturele achtergrond. De cursus wordt georganiseerd vanuit de Vrije Baptisten Gemeente “De Regio” en is gebaseerd op bijbelse principes, maar is praktisch en relevant voor iedere ouder, of hij of zij nu naar een kerk gaat of niet.

In ontspannen sfeer beginnen we met koffie/thee met wat lekkers erbij. Inleidingen over het onderwerp worden afgewisseld met tijd om er samen, per tweetal of in groepjes, over na te praten. 

 De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Basis (bouwen aan veiligheid/de rol van het gezin)
- Behoeften (ontdekken van genegenheid/liefde)
- Grenzen (ontwikkelen van vrijheid)
- Relaties (leren van sociale vaardigheid)
- Ruimte (groeien naar zelfstandigheid)

 Wat kost het?
 De cursus kost 25 euro per persoon. Dit is inclusief het cursusboek en de koffie/thee met wat lekkers erbij.  

 

 

 

Opgeven voor de cursus

Algemene gegevens

Vraag of opmerkingen

De diensten van VBG de Regio worden gehouden in het Esdal College te Klazienaveen. Vul de plaatsnaam (met als eerste letter een hoofdletters) in het anti-spam veld in.