Compassion

Recht en gerechtigheid

Bevrijdt kinderen van armoede
in Jezus' Naam 

VBG is proud partner van Compassion

"Wij geloven dat ieder kind belangrijk is en dat armoede te verslaan is. Daarom bevrijden wij kinderen van armoede, in Jezus' naam"

Deze tekst verschijnt op het beeldscherm als je de homepage van Compassion opent. 
In de gemeente hebben we in 2017 twee keer periode's georganiseerd rondom het thema: 'recht en gerechtigheid' waarbij Compassion en Internation Justice Mission onze handen en voeten waren in het daadwerkelijk concreet maken van deze opdracht 'in het uiteinde van de aarde'. 

Enkele feiten over Compassion

Compassion heeft 1.841.794 sponsorkinderen in 26 landen. 6952 lokale kerken in 26 landen. En 68% van de kinderen ontvangt post.

Jezus centraal
Jezus staat centraal in ons werk, in zowel Nederland als de ontwikkelingslanden. Een werkelijke verandering komt van binnenuit. Daarom brengen we kinderen in contact met het evangelie van Jezus Christus. Als ze zijn liefde ervaren, geeft dat vaak een enorme boost om te groeien.

Voor kinderen
Wij richten ons niet in de eerste plaats op hulp aan gemeenschappen, maar op individuele kinderen. We helpen kinderen zich gezond te ontwikkelen, tot zelfredzame, christelijke volwassenen die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen.

Jezus staat centraal in het werk van Compassion

Via de kerk
Alle Compassion-projecten worden door lokale kerken uitgevoerd. We helpen kerken in gebieden waar armoede heerst uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen in hun gemeenschappen. De meeste kerken groeien hierdoor explosief. 

Holistisch
Armoede heeft een vernietigend effect op elk gebied van je leven. Daarom moet het antwoord ook op elk gebied komen: cognitief, lichamelijk, sociaal, emotioneel, economisch én geestelijk. In het kindsponsorprogramma worden de kinderen op al deze gebieden begeleid.

VBG de Regio en Compassion

We willen de kinderen een gezicht en een toekomst geven. Als gemeente hebben we speciaal een partnership gesloten met Compassion en daarbij het land: Bali. Daarom schrijven we vooral over deze organisatie. Door middel van sponsoring helpt Compassion de kinderen op ELK gebied van hun leven:

Verstand
De kinderen gaan naar school en krijgen aanvullende lessen. We voorzien in schoolgeld , een uniform, boeken en andere schoolspullen. Daarnaast bieden we huiswerkbegeleiding en beroepstrainingen.

Lichaam
We monitoren de lichamelijke gezondheid van de kinderen, geven inentingen en grijpen in wanneer medische zorg nodig is. De kinderen sporten en we geven voorlichting over gezondheid en hygiëne aan de kinderen en hun families

Hart
We helpen kinderen om van binnenuit te veranderen. Ze krijgen liefde en bemoediging via de projectmedewerkers en de brieven van hun sponsors. Maatschappelijk werkers monitoren de kinderen en we bieden traumaverwerking.

Geest
De kinderen leren en ervaren dat God van hen houdt. Ze maken kennis met het Evangelie van Jezus Christus op een manier die bij hun leeftijd en cultuur past. Ze krijgen christelijk onderwijs, een (kinder)bijbel en ze bidden en zingen. 


Land informatie:

Het land dat we steunen is Bali (Indonesië) IO 771 Pedungan, ca. 7 km ten zuiden van Denpasar.
We willen dit gemeentebreed aanpakken. Onze kinderen raken met de kinderen op het project verbonden en krijgen een gezicht tijdens de ontmoetingen op zondagochtend.

Onderliggende pagina's zijn te vinden in de linker zijbalk. Hier is informatie te vinden over onze sponsorkinderen, het project en ook foto's en videomateriaal.
Houdt de website in de gaten voor updates.