Alpha cursus 2021

VBG de Regio    8 januari 2021 14:17

Alpha 2021 Ook dit jaar willen we graag weer van start met Alpha. Omdat we nog niet van de covid maatregelen af zijn gaan we nu met Alpha “de boer op”. Dat wil zeggen in hele kleine groep (of groepjes) in huiselijke sfeer een “kleintje-Alpha” houden. Klein voor wat de groepsgrootte betreft, inhoudelijk is het gewoon een volledige Alpha-cursus.

Een Alpha bijeenkomst start met een maaltijd (of bij Alpha overdag een koffie- of theetafel). Het onderwerp wordt helder uiteengezet met behulp van korte films en daarna wordt er in de groep over doorgepraat.

Onderwerpen zijn o.a:

* “Wie is Jezus?”

* “Waarom stierf Hij aan een kruis?”

* “Bidden: waarom en hoe?”.

* “Bijbel lezen: waarom en hoe?

* “Zeker zijn van je geloof”  

* “Wie is de Heilige Geest?”

* “Hoe leidt God ons?”

Enz.

Een cursus bestaat uit ongeveer 10 bijeenkomsten en een weekend of zaterdag en is voor iedereen die gewoon wat meer wil weten over:

  • het christelijk geloof
  • zijn eigen geloof (of twijfels) nog eens op een rijtje wil zetten
  • vragen over de zin van leven graag eens met anderen door wil spreken

We hopen op maandag 25 januari, dus na de lockdown van start te gaan. Mocht de lockdown verlengd worden starten we later, in overleg met de deelnemers. Zin om mee te doen? Je bent van harte welkom!

We houden rekening met de covid maatregelen en gaan er van uit dat er maar beperkt plaats is, dus wacht niet te lang als je je op wilt geven (klik hier om naar opgaveformulier te gaan).Voor meer informatie over Alpha kun je uiteraard ook terecht op de landelijke site: Alpha-cursus.nl.