de Bijbel beter begrijpen

Regelmatig organiseert VBG de Regio de cursus "de Bijbel beter begrijpen". Samen lezen in het Woord van God, samen ontdekken wat er staat, wat er mee wordt bedoeld en wat het kan betekenen in je eigen leven.

Cursus "de Bijbel beter begrijpen"

 

Deze cursus is bedoeld voor kerkelijk meelevende gelovigen. Er wordt vanuit gegaan dat de deelnemers redelijk of goed bekend zijn in de Bijbel, en behoefte hebben aan verdieping.

Samen lezen in het Woord van God, samen ontdekken wat er staat, wat er mee wordt bedoeld en wat het kan betekenen in je eigen leven.

Doel van deze cursus is:

  • Elkaar stimuleren de Bijbel te lezen.
  • Meer oog  krijgen voor Gods grootheid.
  • Vrede en vreugde ervaren door het geloof.
  • Aanreiken van informatie die helpt om de Bijbel beter te begrijpen
  • Leren hoe je als volgeling van Jezus mag leven.

 

Data Bijbelstudies

Elke eerste en derde woensdag van de maand is er Bijbelstudie, om 19.30 uur in het Esdalcollege. De Bijbelstudie (en Discipelschapscursus die gelijktijdig plaatsvindt) wordt om 19.00 uur voorafgegaan door een bidstond.
In maart zijn er de volgende Bijbelstudies:

woensdag 4 maart: 'Klimaat en Gods schepping'
woensdag 18 maart: 'Ziekte en vergeving'

Deze studies worden allebei gegeven door Bas Krins.

I.v.m het Coronavirus zullen de komende Bijbelstudies in het Esdal niet doorgaan. Er wordt gezocht naar een alternatief. We houden je op de hoogte!

Opgeven voor de cursus

Algemene gegevens

Vraag of opmerkingen

De diensten van VBG de Regio worden gehouden in het Esdal College te Klazienaveen. Vul de plaatsnaam (met als eerste letter een hoofdletters) in het anti-spam veld in.