Welkom bij Kliederkerk Klazienaveen

Al kliederend ontdek je wat geloven in God en het volgen van Jezus betekent in het alledaagse leven. Door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaat er een nieuwe gemeenschap die past bij Klazienaveen en omgeving.

Like Kliederkerk Klazienaveen op Facebook

Kliederkerk 26 juni 2022

Zondag 26 juni is er weer een Kliederkerk in Klazienaveen! Kom je ook?

Klik hier om je op te geven!
Klik hier voor de nieuwsbrief met de info over de Kliederkerk van 26 juni 2022.

Kliederkerk 15 mei 2022

Zondag 15 mei gaan we weer lekker kliederen! Kom allemaal naar Kliederkerk Klazienaveen!

Klik hier om je op te geven!

Kliederkerk 20 maart 2022

Zet alvast in je agenda! Zondag 20 maart 2022 hebben we weer een Kliederkerk in Klazienaveen!

Kliederkerk 6 februari 2022

Zondag 6 februari gaan we weer zingen, luisteren, kijken, leuke dingen doen, knutselen en lekker eten! Doe met ons mee en zet het alvast in je agenda! Het thema is 'Helpende handen'.

Klik hier om je op te geven!

Nieuwsbrief Januari/Februari 2022

Hieronder kun je de nieuwsbrief van januari/februari 2022 (nog eens) bekijken.

Klik hier voor de nieuwsbrief!

Kliederkerk 19 december 2021

Zondag 19 december houden we Kliederkerst! Het wordt weer gezellig, dus kom ook van 11 tot 13 uur in het Esdal Klazienaveen.

Kliederkerk 7 November 2021

“Hallo, contact!”

Gelukkig kunnen we weer redelijk gewoon contact met elkaar hebben na alle strenge coronamaatregelen. Je kunt weer op bezoek bij je opa en oma en hen een knuffel geven. Je zit weer bij je klasgenootjes in de klas in plaats van achter een computerscherm. Het was mooi dat we konden videobellen, whatsappen of zoomen, maar toch…. Elkaar echt kunnen zien en aanraken is het allermooiste! En dat is niet zo gek want zó heeft de Here God ons ook bedoeld! Hij wil niets liever dan dat we goed contact met Hem en met elkaar hebben.

In de Bijbel staan een heleboel verhalen over hoe de Here God contact zoekt met heel verschillende mensen op heel verschillende manieren. Daarover gaan we meer horen en zien tijdens Samen Vieren.

Natuurlijk gaan we tijdens Samen Ontdekken leuke dingen knutselen die met ‘Hallo, contact!’ te maken hebben èn met de herfst…..

Samen Eten mag gezellig aan een grote lange tafel, zodat we contact met elkaar kunnen maken en goede gesprekken kunnen hebben! (voor wie dat prettiger vindt: eten mag ook aan een eigen familietafel).

Klik hier om je op te geven!

19 september 2021 Kliederkerk Klazienaveen

Om alvast in je agenda te zetten: 19 september Kliederkerk Klazienaveen.

Klik hier om je op te geven!

27 juni Kliederkerk met vossenjacht!

We gaan elkaar weer echt ontmoeten! Wel coronaproof natuurlijk. Daarom is het verplicht om je van te voren op te geven. Lees hiernaast hoe het precies werkt. Veel plezier!!

Klik hier om je op te geven!

Kliederkerk 16 mei 2021

Eindelijk weer een echte Kliederkerk in het Esdalcollege! We gaan als vanouds Samen Vieren, Samen Ontdekken en Samen Eten! Natuurlijk wel coronaproof en met maximaal 15 gezinnen/huishoudens, dus geef je snel op via de link hieronder, want VOL=VOL. Het thema is “Sterker dan een leeuw!” en gaat over het Bijbelverhaal van Daniël in de leeuwenkuil: een wel heel spannende ‘lockdown’….

Hoe alles werkt lees je hier in de Nieuwsbrief!

Kliederkerk 21 maart 2021 via ZOOM!

Nog even doorbijten in deze lastige corona-tijd en dan wordt hopelijk binnenkort alles weer een beetje normaal!

Kliederkerk 21 maart
21 maart staat de volgende Kliederkerk op de planning. En die gaat door! Alleen niet op de oude vertrouwde manier in het Esdal-college, maar via ZOOM. Het wordt een Escape Room @Home en wat dat is en hoe dat gaat, lees je in de Nieuwsbrief!

7 februari 2021 geen Kliederkerk

Helaas zijn we nog steeds niet van het coronavirus af en zijn de maatregelen nog weer strenger geworden. Daardoor wordt het eigenlijk onmogelijk om een Kliederkerk te organiseren waar plek is voor jong en oud in een ongedwongen sfeer… De Kliederkerk van 7 februari kan daarom jammer genoeg niet doorgaan. We zijn heel benieuwd of de Kliederkerk van 21 maart door kan gaan; zet hem voor de zekerheid maar vast in je agenda! ;-)

Kliedernieuws update

Kliederkerk Kerstspecial gaat niet door

Helaas kan de Kliederkerk Kerstspecial van 20 december niet doorgaan zoals we het hadden gepland. Wel komt er een online alternatief. Kindertheater Knettergek gaat de kerstvoorstelling,  boordevol goocheltrucs, filmpjes en liedjes, opnemen. Deze opname wordt dan tot en met de Kerst beschikbaar gesteld op het eigen YouTubekanaal van Kindertheater Knettergek. De quiz die normaal in het programma zit wordt na afloop digitaal gehouden, waarbij uiteindelijk een winnaar getrokken wordt die een kleine beloning krijgt. Zodra de link bekend is, zullen we die verspreiden, dus hou je mailbox in de gaten! Op deze manier kunnen jullie thuis – coronaproof - toch nog een beetje Kliederkerk beleven. Verder wordt er a.s. zaterdag bij de (bij ons bekende) Kliederkerk- en Avonturiakids nog een Kliederkerk-kerstverrassing bezorgd….. 

8 november geen Kliederkerk!

Helaas zijn we nog niet van het coronavirus af en zijn de maatregelen strenger geworden. Daardoor wordt het bijna onmogelijk om een Kliederkerk te organiseren waar plek is voor jong en oud in een ongedwongen sfeer. De Kliederkerk van 8 november gaat daarom jammer genoeg niet door. Bidden jullie met ons mee dat de speciale Kliederkerst op 20 december wel door kan gaan? Dan komt namelijk Kindertheater Knettergek met een gaaf kerstprogramma! Om in de tussentijd met jullie in contact te blijven, verschijnt er regelmatig een Kliederkerk nieuwsbrief met info en (knutsel)tips. Hieronder zie je de linkjes naar de nieuwsbrieven staan.

Foto's Kliederkerk 20 september 2020

We hebben een fantastische Kliederkerk gehad! Het was mooi weer dus we konden alles buiten doen. Hieronder de foto's van deze geslaagde Kliederkerk.

Kliederkerk 20 september 2020

Kliederkerk op school

Woensdag 5 februari zijn we met ons Kliederkerkteam naar CB de Brug in Klazienaveen geweest. Dit was een groot feest! Zie hieronder het filmpje.

Alle data in 2020

Wie zijn wij?

Kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen elkaar te leren kennen, samen een gemeenschap te vormen en samen te ontdekken wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen in hun dagelijkse leven.

Doelgroep

Kliederkerk is voor alle leeftijden, een bijzondere plek voor kinderen, maar iedereen is welkom. Hierbij willen we laagdrempelig zijn en de inhoud afstemmen op deelnemers, die zich niet (meer) verbonden voelen met kerk of geloof.

Kernwaarden

De volgende eigenschappen van Kliederkerk Klazienaveen vinden we belangrijk:

Gastvrijheid
Kliederkerk is gastvrij: jong en oud voelt zich welkom en veilig. Er is persoonlijke aandacht en alle vragen mogen gesteld worden.

Bijbelverhalen centraal
Tijdens Kliederkerk staat een Bijbelverhaal of Bijbels thema centraal. Samen worden deze verhalen op een creatieve manier ontdekt en verwerkt. Dit kan door toneel, zang, dans, film, spel en veel geknutsel.

Relaties
In een Kliederkerk is relaties opbouwen van enorm belang. Onze insteek is dat mensen gehoord en gezien worden, waardoor vertrouwen en openheid kunnen groeien.

Alle leeftijden samen
Kliederkerk is er niet alleen voor kinderen, maar is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. De deelnemers vormen als het ware een familie die elkaar verder helpt in het ontdekken van wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen.

Omgevingsgericht                                                                                                                      
Kliederkerk Klazienaveen wil aansluiten bij de plaatselijke cultuur en gewoonten. Wat houdt de mensen in deze regio bezig? En wat kunnen we daarmee binnen Kliederkerk?

Creatief
Bij Kliederkerk is door alles heen creativiteit te ontdekken. In het kliederuurtje, de vieringen en ook met het eten wordt er gezocht naar creatieve manieren om het Bijbelverhaal te ontdekken.

 

 

Tot slot

Kliederkerk is geïnspireerd door Messy Church UK en wordt in Nederland ondersteund door JOP (Jongeren Organisatie Protestanse kerk).