Welkom bij Kliederkerk Klazienaveen

Al kliederend ontdek je wat geloven in God en het volgen van Jezus betekent in het alledaagse leven. Door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaat er een nieuwe gemeenschap die past bij Klazienaveen en omgeving.

Like Kliederkerk Klazienaveen op Facebook

De volgende Kliederkerk Klazienaveen is op 22 december 2019

22 december 2019 is er Kliederkerst! Om 11 uur (zaal open om 10.45) gaan we beginnen met samen vieren. Vervolgens gaan we leuke knutselwerkjes doen. Hou je niet van knutselen? Je kan ook met een groepje muziek maken of een spelletje doen. En we sluiten af met lekker eten. Kom je ook?


Let op! Voor Kliederkerst op 22 december hebben we jullie hulp nodig!

Hoe leuk zou het zijn als iedereen iets lekkers voor de maaltijd meebrengt. Dan is het niet alleen Samen Eten, maar wordt het Samen Delen!
Ieder gezin/huishouden neemt wat mee voor zichzelfen nog wat extra voor de mensen die voor het eerst komen.
Wat kunnen jullie zoal meenemen?
Denk aan je favoriete soep, een hartige taart, gevulde wraps, een pan macaroni, pannenkoeken, satéstokjes, kerststol, puddingbroodjes enz….
We laten ons door jullie verrassen!

Doen jullie mee?!

Heb je vragen of wil je jullie bijdrage doorgeven, mail dan naar:
info@kliederkerkklazienaveen.nl

Alle data in 2020

Wie zijn wij?

Kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen elkaar te leren kennen, samen een gemeenschap te vormen en samen te ontdekken wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen in hun dagelijkse leven.

Doelgroep

Kliederkerk is voor alle leeftijden, een bijzondere plek voor kinderen, maar iedereen is welkom. Hierbij willen we laagdrempelig zijn en de inhoud afstemmen op deelnemers, die zich niet (meer) verbonden voelen met kerk of geloof.

Kernwaarden

De volgende eigenschappen van Kliederkerk Klazienaveen vinden we belangrijk:

Gastvrijheid
Kliederkerk is gastvrij: jong en oud voelt zich welkom en veilig. Er is persoonlijke aandacht en alle vragen mogen gesteld worden.

Bijbelverhalen centraal
Tijdens Kliederkerk staat een Bijbelverhaal of Bijbels thema centraal. Samen worden deze verhalen op een creatieve manier ontdekt en verwerkt. Dit kan door toneel, zang, dans, film, spel en veel geknutsel.

Relaties
In een Kliederkerk is relaties opbouwen van enorm belang. Onze insteek is dat mensen gehoord en gezien worden, waardoor vertrouwen en openheid kunnen groeien.

Alle leeftijden samen
Kliederkerk is er niet alleen voor kinderen, maar is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. De deelnemers vormen als het ware een familie die elkaar verder helpt in het ontdekken van wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen.

Omgevingsgericht                                                                                                                      
Kliederkerk Klazienaveen wil aansluiten bij de plaatselijke cultuur en gewoonten. Wat houdt de mensen in deze regio bezig? En wat kunnen we daarmee binnen Kliederkerk?

Creatief
Bij Kliederkerk is door alles heen creativiteit te ontdekken. In het kliederuurtje, de vieringen en ook met het eten wordt er gezocht naar creatieve manieren om het Bijbelverhaal te ontdekken.

 

 

Tot slot

Kliederkerk is geïnspireerd door Messy Church UK en wordt in Nederland ondersteund door JOP (Jongeren Organisatie Protestanse kerk).