Welkom bij Kliederkerk Klazienaveen

Al kliederend ontdek je wat geloven in God en het volgen van Jezus betekent in het alledaagse leven. Door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaat er een nieuwe gemeenschap die past bij Klazienaveen en omgeving.

Like Kliederkerk Klazienaveen op Facebook

Foto's Kliederkerk 20 september 2020

We hebben een fantastische Kliederkerk gehad! Het was mooi weer dus we konden alles buiten doen. Hieronder de foto's van deze geslaagde Kliederkerk.

Kliederkerk Klazienaveen gaat weer van start!

Joepie! Eindelijk kunnen we weer een echte Kliederkerk houden! Op zondag 20 september is het zo ver en we hebben er heel veel zin in. Jullie ook? Natuurlijk coronaproof en daarom beleef en doe je het programma per gezin/huishouden. Het thema is ‘Wijs op reis’ waarbij we na het Bijbelverhaal een reisparcours gaan afleggen met creatieve en sportieve opdrachten. Bij droog weer doen we zoveel mogelijk in de buitenlucht. We komen bij elkaar in en om het Esdalcollege van 11.00 - 13.00 uur (om 10.45 uur starten we met drinken en lekkers). Meer dan ooit is Kliederkerk Klazienaveen een geweldige familie-beleving in een ongedwongen sfeer. Na de ‘reis’ staat er voor iedereen een heerlijke maaltijd klaar. Zijn jullie er deze keer ook bij? Jullie mogen ook je Kliederkerkpaspoort weer meenemen voor een stempel! De toegang is gratis, maar van te voren reserveren is verplicht. Geef je op via het inschrijfformulier, dan krijg je ons coronaprotocol in je mailbox en kunnen we je op de hoogte houden van de laatste (corona)ontwikkelingen. Meer info volgt hieronder in de Kliederkerk Nieuwsbrief van september.

Geef je op via het inschrijfformulier, dan krijg je ons coronaprotocol in je mailbox en kunnen we je op de hoogte houden van de laatste (corona)ontwikkelingen. Meer info volgt hieronder in de Kliederkerk Nieuwsbrief van september (deze is binnenkort hieronder te lezen).

Hieronder vind je de linkjes naar de nieuwsbrieven:

- Kliederkerk Nieuwsbrief Hemelvaart 
- Kliederkerk Nieuwsbrief Pasen
- Kliederkerk Palmpasen
- Kliederkerk Pinksteren
Kliederkerk Nieuwsbrief September

 


 

Kliederkerk 20 september 2020

Kliederkerk op school

Woensdag 5 februari zijn we met ons Kliederkerkteam naar CB de Brug in Klazienaveen geweest. Dit was een groot feest! Zie hieronder het filmpje.

Alle data in 2020

Wie zijn wij?

Kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen elkaar te leren kennen, samen een gemeenschap te vormen en samen te ontdekken wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen in hun dagelijkse leven.

Doelgroep

Kliederkerk is voor alle leeftijden, een bijzondere plek voor kinderen, maar iedereen is welkom. Hierbij willen we laagdrempelig zijn en de inhoud afstemmen op deelnemers, die zich niet (meer) verbonden voelen met kerk of geloof.

Kernwaarden

De volgende eigenschappen van Kliederkerk Klazienaveen vinden we belangrijk:

Gastvrijheid
Kliederkerk is gastvrij: jong en oud voelt zich welkom en veilig. Er is persoonlijke aandacht en alle vragen mogen gesteld worden.

Bijbelverhalen centraal
Tijdens Kliederkerk staat een Bijbelverhaal of Bijbels thema centraal. Samen worden deze verhalen op een creatieve manier ontdekt en verwerkt. Dit kan door toneel, zang, dans, film, spel en veel geknutsel.

Relaties
In een Kliederkerk is relaties opbouwen van enorm belang. Onze insteek is dat mensen gehoord en gezien worden, waardoor vertrouwen en openheid kunnen groeien.

Alle leeftijden samen
Kliederkerk is er niet alleen voor kinderen, maar is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. De deelnemers vormen als het ware een familie die elkaar verder helpt in het ontdekken van wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen.

Omgevingsgericht                                                                                                                      
Kliederkerk Klazienaveen wil aansluiten bij de plaatselijke cultuur en gewoonten. Wat houdt de mensen in deze regio bezig? En wat kunnen we daarmee binnen Kliederkerk?

Creatief
Bij Kliederkerk is door alles heen creativiteit te ontdekken. In het kliederuurtje, de vieringen en ook met het eten wordt er gezocht naar creatieve manieren om het Bijbelverhaal te ontdekken.

 

 

Tot slot

Kliederkerk is geïnspireerd door Messy Church UK en wordt in Nederland ondersteund door JOP (Jongeren Organisatie Protestanse kerk).