Kerst 2017

Sigrid Bos    18 november 2017 17:47
Lees meer..

Jezus, wat een heerlijke naam; Mensenzoon, Zoon van God, Lam op de troon. Blijdschap en vrede, genade en hoop, al mijn schuld is weggedaan; Jezus, wat een heerlijke naam.

Voor christenen betekent Kerst de komt van Christus. Hij was de langverwachte Messias en redder. De diepste betekenis van Kerst is dat God zelf de moeite nam om als mens naar deze aarde te komen. God koos deze manier om de mensheid te redden van zonde en onrechtvaardigheid. Wanneer we naar het leven van Jezus kijken zien we dit ook juist terug. Jezus treedt in woorden en daden op tegen de onrechtvaardigheid die er in de samenleving aanwezig is. Daarnaast keek Hij juist wel om naar mensen aan de rand van de samenleving.
De ultieme manier waarop Hij de overwinning op zonde en onrechtvaardigheid haalde was zijn dood aan het kruis. Kerst is het feest van het Licht. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. In een vaak zo donkere wereld brengt Hij licht.

Dit prachtige feest laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. In twee delen zullen we dit feest vieren.
Op zondag 24 december en op maandag 25 december. Beide keren om start de dienst om 10 uur en we sluiten de dienst op 1e kerstdag af met een heerlijke kerstbrunch.
Voor de kinderen van ongeveer 0-4 jaar is er een créche aanwezig maar de kinderen zijn natuurlijk ook welkom in dienst.

Kom, vier dit feest met ons! 

Maar dit is niet alles. Op 16 december hebben we het kidskerstgala. Dit gala is in samenwerking met Kliederkerk Klazienaveen.