De hoop die in ons leeft

Sigrid Bos    13 oktober 2017 15:24

Vanaf dit seizoen zullen we gaan werken met een jaarthema. Het allereerste jaarthema is: “De hoop die in ons is”. Het komende jaar zullen we op verschillende manieren en momenten met dit thema aan de slag gaan. Een van de eerste plaatsen waar u dit gaat merken zijn de kringen. Voor alle kringleiders is inmiddels een boekje van het Evangelisch Werkverband met de toepasselijke titel: “De hoop die in ons is”, aangeschaft.

‘De hoop die in ons leeft' bestaat uit 16 programma's waarin belangrijke thema's aan de orde komen uit de eerste brief van Petrus voor de kerk van nu. Programma's over het volgen van Jezus in een tijd dat we als christenen in Nederland in de minderheid zijn. Een verwarrende tijd, omdat hoop nooit vanzelfsprekend is, maar altijd aangevochten. Maar samen gaan we hoopvol achter Jezus aan.

Dit boekje bevat gespreksvragen voor huiskringen en Gemeente Groei Groepen en achtergronden bij de bijbelgedeeltes. Ook zijn er 8 ‘hoopvolle verhalen' opgenomen met christenen uit kerk en samenleving. 

Christenen uit de eerste eeuw waren een minderheid in het Romeinse Rijk. Ze werden bewonderd, maar ook vreemd aangekeken. Petrus spreekt hen in zijn brieven - en ook ons - moed in. Want God heeft alle macht. Weet dat je geroepen bent om de liefde van Christus aan de wereld te tonen. Aanvaard het lijden en koester de hoop die Jezus in je hart heeft geplant.