Intensive Worship Week 2017

Sigrid Bos    18 juli 2017 11:07    Reageer
Lees meer..

We kondigden deze blog al aan op de nieuwsbrief. Idelet Posthuma was een aantal weken geleden naar de intensive worship week. Ze verteld hieronder over haar belevenissen. Lees je mee..?

Ik ben meer een prater dan een schrijfster, dus ik doe mijn best er een leuk verhaal van te maken. Begin juli ben ik een week weggeweest naar Veenendaal voor de Intensive Worship Week. En de naam heeft het waargemaakt: Het was enorm intensief en het was aanbidding! 

Het thema was: Hoofd, hart en handen.
Hoofd: Veel studie in de bijbel, over hoe je een zangdienst voorbereid, over de Heilige Geest en over tongentaal, leiderschap en teamcultuur.
Hart: Aanbidding, God zoeken, gebed.
Handen: Bandworkshop en zangworkshop.

We waren met een groep van 30 deelnemers. De dagen waren gevuld van 10.00-22.00 uur, daarin zaten 4 sessies van 2 uur. Elke morgen werd er door een groep deelnemers de aanbidding verzorgd. Wij hebben de vrijdagmorgen gedaan, ik heb 2 liederen gezongen en 2 op viool. Je leert die week zoveel nieuwe liederen kennen, ik heb zoveel inspiratie opgedaan! Ook hebben we een gezellige avond gehad, met een quiz via Kahoot. Het was heel goed en gezellig.Je komt binnen als individuen en aan eind van de week ben je zo'n hechte groep.

We hebben het avondmaal gevierd en er is voor ons gebeden door het Ministry team. Het was midden in de week en iedereen werd moe. Ik zat er zelf die dag ook doorheen. Ik wou naar de kinderen toe en even weg van alle drukte. Ik zat dus eerlijk gezegd ook niet op gebed en zang te wachten. Maar juist op je zwakst voel je Gods aanwezigheid. Er is voor me gebeden, ik ben bemoedigd door verschillende mensen met woorden van dezelfde strekking die zo veel toepassing hadden op mij. Dan weet je gewoon dat Gods Geest aanwezig is.

We hebben een vol programma gehad:
De week werd gestart met het bijwonen van de dienst in Mozaiek0318 (de gemeente in Veenendaal), hierin sprak Martin Koornstra.
Een mooie preek en het is sowieso erg leuk om 'af te kijken' hoe een grote gemeente de dienst doet.
We hebben 2 sessies gehad van Ido Buwalda over hoe je de sfeer binnen je team goed houd en over leiderschap.
We hebben een sessie gehad van Peter Dijkstra over aanbidding in dagelijks leven en wat je kan tegenhouden in je aanbidding. 
We hebben een sessie gehad van Heine Bosma over omzien naar de gemeente als aanbiddingsleider.
Ook heeft hij samen met Kees nog een sessie gedaan over auditie (laten) doen.
We hebben 2 zangworkshops gehad van Joke Buis. Ik heb ook een lied gezongen en met een aantal tips zong ik in een kwartier het lied heel anders. Haar man Rob heeft de bandworkshop verzorgd. We gingen een aantal liederen uitpluizen, over de opbouw en zang.
We hebben een webinar (workshop via Skype) gehad van Paul Baloche. Hij is schrijver en zanger van veel bekende liederen, zoals Open the eyes of my heart. Heel leuk om te horen hoe het lied eigenlijk is ontstaan en hij heeft ook veel tips gegeven over hoe je een dienst leidt. En een stuk gedeeld over hoe je muziek schrijft.
En de rest werd verzorgd door Kees Kraayenoord. We hebben een aantal bijbelstudies gehad over aanbidding.

Er zijn mij 2 bijbelteksten vooral erg bijgebleven nl. Psalm 78 en Johannes 4. Psalm 78 zegt dat David als herder is aangesteld over Gods volk omdat hij een zuiver hart had en een vaste hand. Met andere woorden: Je hartsgesteldheid is enorm belangrijk in jouw taak binnen de gemeente. En een vaste hand: David was goed in wat hij deed. En dat mogen wij ook doen. We mogen uitstrekken naar het beste wat we kunnen geven aan God.
Johannes 4 zegt dat de tijd nu is gekomen dat we Hem aanbidden in Geest en in Waarheid. Aanbidding in en door Jezus. Zonder Hem kunnen we geen ware aanbidder zijn. Jezus is de Waarheid. En in Geest: Zonder de Heilige Geest kunnen we geen besef hebben van Gods goedheid. Het verhaal van Jezus (lijden, sterven, genade) is een heel oud verhaal en wordt door de Geest realiteit voor ons. Hij moet onze harten aanraken, daarom is het ook belangrijk om de Geest uit te nodigen in de eredienst.

Ik heb zoveel geleerd in de hele week.  Maar wat er voor mij vooral uitsprong was hoeveel invloed jij zelf hebt op de werking van de Heilige Geest in jouw leven. Omdat we deze week natuurlijk in een bubbel leefden en alleen op God gericht waren heb ik gezien wat God doet en ervaren dat God wil spreken. Maar dat je door de sleur thuis met gezin en andere afleidingen niet altijd open staat voor Gods Geest. En dat we daarom zoveel missen! Ik wil me hier bewust van blijven, God in de stilte opzoeken. 

De week is echt een aanrader en ik heb al een bericht naar ons muziekteam gestuurd dat ze maar vast moeten beginnen met sparen. 

 

Wil je ook een verhaal delen op de nieuwspagina van VBG de Regio?
Neem dan contact op: info@vbgderegio.nl 

Reageer op dit bericht